Marije van Ruth

Mijn naam is Marije v. Ruth. Samen met Marije Harskamp de oprichters van De Tovertuin. In juli 2015 zijn wij ons kindercentrum gestart aan de Oude Baan in Dongen. Een mooie locatie aan de basisschool de St Jan, in de oude peuterspeelzaal waar ik zelf als peutertje nog gezeten heb.

Zelf woon ik samen met Mark en hebben we 3 prachtige dochters. In het verleden heb ik de opleiding dierenartsassistent gevolgd waarna ik zowel een medische als pedagogische opleiding heb genoten. Door deze mix van interesses ben ik werkzaam geweest in een ziekenhuis, bij een grote kinderopvangorganisatie en als woonbegeleidster. Door het krijgen van mijn tweede dochter heb ik gekozen om voor mijn kinderen te zorgen en ben ik gestopt met werken als woonbegeleidster en ben ik Marije Harskamp gaan helpen met haar gastouderkindjes. Dit beviel zo goed, dat we hebben gekozen om een (kleinschalig) kindercentrum te starten.

Het werken met (eigen) kinderen vind ik erg fijn en ik kan mijn kinderen uitzwaaien vanuit de Tovertuin die gelegen is aan het speelplein van haar school. Naast de zorg voor en het gezellig bezig zijn met kinderen heb ik vooral passie voor de natuur en dieren. We reizen graag met ons gezin naar verre landen en het is leuk om te zien hoe onze kinderen die interesse overnemen en, net als ons, kunnen genieten van mooie bloemen, het lied van een vogel of een wandeling door de bergen.

Thuis in onze tuin werken en spelen we ook allemaal erg graag. Samen met onze huisdieren spelen onze kinderen in het zand, eten ze uit hun moestuin en genieten we gewoon van het buiten zijn. Dat is wat ik van thuis mee wil nemen naar de Tovertuin en dat is ook de interesse die Marije Harskamp en ik delen. Lekker vies worden, ontdekken en vooral veel tijd voor eigen ontwikkeling en creativiteit!!